Stockholm

Bakeri Safari

Vi dro til Stockholm og besøkte  Vete-Katten, Gateau, NK-Bakeriet, Gourmandise og Plesure Catring. Vi fikk omvisning på alle stedene det ble en fantastisk tur.

Vete-katten ble vi tatt i mot av Agneta og Östen Brolin der fikk vi omvisning av Magnus Johansson og Johan Sandelin

Gateau ble vi tatt i mot av Tony Olsson. Der baker brødet etter tradisjonelle franske oppskrifter med surdeig akkurat som modellen Poilâne i Paris gjør.

NK-Bakeriet ble vi tatt i mot av Stefan J. Peterséns. Hans karrieren tok fart på Pattiserie Wittamer i Brussel. Fylt med inspirasjon og spisset kunnskap vendte han tilbake til Sverige, og tiltrådte han rollen som konditorsjef ved NK i Stockholm. Han styrte deretter det historiske konditoriet med stødig hånd, og har tatt mange internasjonale priser.

Plesure Catring ble vi tatt i mot av Boris, der fikk vi se og smake praliner på høyt nivå.

Gourmandise ble vi tatt i mot av Laurent Tassel han driver et fransk konditori som er fantastisk, det fikk vi demonstasjon og omvisning. Laurent har jobbet i Paris på flere stjerne restauranter og deretter i den vestindiske skjærgården, blant annet på den tidligere svenskeide øya St. Barthélemy. Han kom til Sverige på 80-tallet og på restaurant l'Escargot i Stockholm kunne Laurent bruke kunnskapen innen konditori og sjokolade. Laurent tok plass som konditor i det svenske kokkelandslaget 1992-1996, som vant OL-gull i Berlin. I 1995 åpnet Birgitta og Laurent den eksklusive sjokoladebutikken på hjørnet av Hamngatan/Regeringsgatan i Stockholm