Lyon

Paul Bocuse 2007

Jeg har vært heldig å fått møt Paul Bocuse og spist på restauranten hans en fantastisk opplevelse.

Paul Bocuse regnes av mange som en av de beste kokkene i den vestlige verden i nyere tid. Han var en av de første kokkene som fikk kjendisstatus i de brede lag av befolkningen. Det uoffisielle verdensmesterskapet i matlaging Bocuse d'Or er oppkalt etter ham.

Restauranten hans L'Auberge du Pont de Collonges, også kjent som Paul Bocuse eller Bocuse hadde tre stjerner i Michelin-guiden sammenhengende i hele 55 år, siden 1965.

Lyon

Paul Bocuse 1999

Paul Bocuse var en fransk kokk. Han overtok i 1959 familiens restaurant i Collonges-au-Mont-d'Or ti kilometer nord for Lyon, og den celebre restauranten bærer nå hans navn. Bocuse ble i 1958, 1962 og 1965 tildelt stjerner i Michelinguiden. Han regnes for å være en av verdens fremste kokker noensinne.

Verdens mest berømte kokkemesterskap heter Bocuse d'Or og er oppkalt etter Paul Bocuse, som hadde ideen til en slik konkurranse. Den første utgaven gikk av stabelen i 1987. Paul Bocuse ble også utropt til århundrets kokk. Arne Brimi var i 1987 den første norske kokken som deltok i Bocuse d'Or