PARIS

SPISE SAFARI

Dro til Paris med en mat glad gjeng til Paris, Det ble en fin tur rundt i Paris med mye god mat.

LA TRAIN BLEU

Le Train Bleu er en ikonisk restaurant plassert inne i Gare De Lyon i Paris. Le Train Bleu er et av de mest magiske stedene i Paris. Et sted med levende historie med akkurat nok kitsch til også å gjøre det morsomt og uforglemmelig som et sted å besøke. Le Train Bleu har to Michelin-stjerner. 

LE DÔME KAFÉ

Le Dôme Café eller Café du Dôme er en restaurant i Montparnasse , Paris som først åpnet i 1898. Le Dôme ble kjent som et intellektuelt samlingssted for kunstnere og forfattere i mellomkrigstiden. Le Dôme skapte og formidlet sladder og sørget for meldingsutveksling og et "over bordet" om kunstnerisk og litterær fremtid. En fattig kunstner pleide å kunne få en Saucisse de Toulouse og en tallerken potetmos for $1. I dag er det en topp fiskerestaurant ( Michelin-guiden ga den en gang én stjerne), med en komfortabel gammeldags innredning. 

BRASSERIE LIPP

Den 27. oktober 1880 åpnet Léonard Lipp og hans kone Pétronille brasseriet på Boulevard Saint-Germain. Spesialiteten deres var en cervelat rémoulade forrett, deretter choucroute garnie , servert med de beste ølene. Brasseriets atmosfære og beskjedne priser gjorde det til en stor suksess. Lipp er en integrert del av fransk historie. Det er et legendarisk sted som har tiltrukket seg både parisiere og turister. Det er i seg selv sentrum for historien om Paris fra 1900-tallet

LA MÈRE CATHERINE

La Mère Catherine er et brasserie i Paris. Det ligger i en bygning som tidligere fungerte som kirkens prestegård i Saint-Pierre de Montmartre. Grunnlagt i 1793, er det en av de eldste restaurantene i Paris. Allerede den gang lå den på Rue Norvins 6, som vender ut mot Place du Tertre, og inne vil du føle at du blir tatt tilbake i tid med mørke vegger prydet av gamle malerier, de røde skinnbenkene og trestolene, sammen med rød- og hvit rutete duker.

TERMINUS NORD

Terminus Nord siden 1925 har det tradisjonelle brasseriet som ligger bare et steinkast fra Gare du Nord jernbanestasjon. Terminus Nord tradisjonell fransk mat med fokus på sjømat.

LÉON DE BRUXELLES

 Léon de Bruxelles er en kjede av restauranter som er kjent for først og fremst å servere moules-frites . Léon de Bruxelles er en fransk uavhengig franchise som opprinnelig ble opprettet av en belgisk restauratørfamilie som har drevet den over 100 år gamle Brussel-restauranten Chez Léon.