Glemminge

Olof Viktors

Olof Viktors er så mye mer enn et prisvinnende bakeri og kafé. Det er en smaksdestinasjon utenfor allfarvei. En firkantet gård midt i Skånes kjas og mas, fylt med håndverkstradisjon og nyskapende skaperglede. Håndverk er den brune tråden som går gjennom hele virksomheten, den sprer seg som lukten av nybakt brød, fra den glødende vedfyrte steinovnen i bakeriet, videre ut i butikken, over det asfalterte gårdsrommet og inn i kafeen. .

De har en arv å forvalte. Det er ikke bare det at de holder til på en gammel gård fra 1890 eller at de har blitt oppført som landets beste kafé. Helt siden de forvandlet gården i Glemminge til bakeri, konditori og kafé i 2002, har våre stolte bakere og dyktige konditorer realisert drømmen om daglig å tilby eksepsjonelle bakverk og brød, bakt med håndverkstradisjoner og kjærlighet like stor som den massive ovnen i bakeri. 

Dette er et fantastisk bakeri som jeg var heldig å fikk besøke med min gode venn Jan Hedh, kan anbefale alle å ta et besøk der. Det var også mye brukt av den norske artisten Jan Teigen som bodde like ved. 

Vi besøkte også en god venn like ved på Örum i Österlen, der fikk vi nydelig surdeig pizza.