PARIS

BAKERI SAFARI

Dro til Paris med en kake glad gjeng får å reise rundt på bakeri og konditorier, det ble en fantastisk tur med mange gode minner. 

LADUREE

Louis Ernest Ladurée, en møller, grunnla bakeri i 1862 på rue Royale, Paris . Under Paris Commune- opprøret i 1871 ble bakeriet brent ned. Konditori ble bygget på samme sted. Ladurées fremvekst til berømmelse kom i 1930 da hans lille fetter, Pierre Desfontaines, hadde den opprinnelige ideen om dobbeltdekkeren, ved å feste to macaron sammen med en kremet ganache som fyll. Den franske konditoren Pierre Hermé hjalp til med å utvidelsen av Ladurée. På ett år gikk Ladurée fra et lite bakeri i Paris til et stort merkenavn. For første gang 2018 har Ladurée laget sin julekaker med en utlending noensinne og da valgte de den norske konditoren Sverre Sætre. Alle de store, franske konditorhusene har for vane å lage egne julekolleksjoner. Kolleksjonen presenteres i den opprinnelige butikken ved Place de la Madeleine i Paris – og etter hvert i alle Ladurées 85 butikker over hele verden. 

DALLOYAU 

Dalloyaus historie går tilbake til 1682 og Versailles Court (det offisielle konditoriet til Ludvig XIV) Charles Dalloyaus bakeferdigheter ble først lagt merke til av kong Ludvig XIV . I 1682 smakte Louis XIV en gang Dalloyaus brød under en mottakelse. Siden den gang ansatt Louis XIV Charles Dalloyau. Over 4 generasjoner jobber Dalloyau-brødrene alle ved hoffet. de ble også adlet.  Kaken L'Opera ble oppfunnet i 1955 av Dalloyau . Det er Dalloyaus mest kjente kake. Cyriaque Gavillon ønsket å lage en ny kakeform med synlige lag og som bare ett bitt kunne gi hele kakens smak. Kona hans sammenlignet den med scenen til Opera Garnier i Paris og kalte den «Operaen». Det revolusjonerte konditorverden.

FAUCHON

 Fauchon har en smak for det sjeldne og unike, kombinerer fantasi, frekkhet og kreativitet. Det hele startet tidlig på 1880-tallet. Auguste Félix Fauchon kom rett fra Calvados og begynte sin karriere som lærling hos Félix Potin, før han begynte på Place de la Madeleine i 1886.

JEAN-PAUL HEVIN

I 1974 tok Hevin et fagbrev som konditor /sjokolademaker og iskremmaker. I 1989 åpnet Hévin sin første butikk ("Le Petit Boulé") på Avenue de la Motte-Picquet, Paris. I dag er Jean-Paul Hevin en av de mest lidenskapelige partene av den franske smaken og sjokoladekulturen i Frankrike og i verden. Han er også medlem av «Relais Desserts», en forening hvis medlemmer er fra verdens konditorieliten, og av «Club des Croqueurs de Chocolat». Han vunnet mange priser og i 1983 ble han vinner av VM i sjokolademester.

LENÔTRE

Lenôtre er et fransk selskap grunnlagt i 1957 av konditor Gaston Lenôtre som spesialiserer seg på feltene gastronomi, bakverk og sjokolade. "Maison Lenôtre" vier seg til kundene sine, og tilbyr dem muligheten til å oppleve de intense følelsene som bare deres kreasjoner kan bringe til live.

LA MAISON DU CHOCOLAT

Robert Linxe gikk under navnet "ganachens trollmann". I 1977 åpnet konditor Robert Linxe den første La Maison du Chocolat i Paris. Robert Linxe ble utdannet som sjokolademaker i Bayonne , Frankrike og Sveits. Han åpnet senere butikker i Paris, New York, Tokyo, London og Hong Kong. Gjennom årene presset Robert Linxe kunsten sin enda lenger og oppfant nyheter hele tiden, som " Pleyel ", en sjokoladekake som hyller Salle Pleyel, har han laget sjokoladekjolen for Paris Chocolate Fair.

PIERRE HERMÉ 

Pierre Hermé er en fransk konditor og sjokoladeprodusent. Han begynte sin karriere i en alder av 14 som lærling hos Gaston Lenôtre. Hermé ble tildelt tittelen som verdens beste konditor i 2016 av Verdens 50 beste restauranter. Han ble også rangert som den fjerde mest innflytelsesrike franskmannen i verden av Vanity Fair.

HÉDIARD

Virksomheten ble grunnlagt i 1854 av Ferdinand Etienne Hédiard, Max Kusel og teamet hans begynte å eksperimentere med forskjellige oppskrifter, og snart produserte Hediard sine egne fruktblandinger, alltid med de ferske ingrediensene. Men han fant også på en genial måte å konservere frukt.

MICHEL CHAUDUN

Da Michel Chaudun etablerte butikk på Rue de l'Université i 1986, han hadde allerede opparbeidet seg et rykte. Etter å ha jobbe for Gaston Lenôtre, jobbet han i flere år som kokk-sjokolademaker ved La Maison du Chocolat sammen med Robert Linxe. Michel Chaudun var oppfinneren av sjokoladebaren med kakaonibs. Hans hemmelige metode sørget for at sjokoladeplatene ble unike.

LA FONTAINE AU CHOCOLAT

CATHRINE CLUIZEL

Ligger på Rue Saint-Honoré ikke lagt unna Louvre, et fantastisk lite konditori.

POILÂNE

Poilâne ble grunnlagt i 1932 av baker Pierre Poilâne, 3 generasjoner, Pierre, Lionel, Apollonia har etterfulgt hverandre med samme krav, for å tilby håndlagde brød og bakevarer bakt i vedfyrte ovner. Dette er autentiske, nærende og næringsrike bakevarer med en unik smak.

RICHART

RICHARTs kvalitetsforpliktelse garanterer deg den mest raffinerte sjokoladen fra de mest raffinerte ingrediensene. RICHART vil ikke ha masseproduksjon, og foretrekker å opprettholde familietradisjonen med streng kvalitet og oppmerksomhet på detaljer. Ikke så rart at RICHART har vunnet Frankrikes mest prestisjefylte konditor-ære, Ruban Bleu, totalt syv ganger.

CHOCOTRUFFE

Chocotruffe er et lite Chocolatier på Rue du Cherche-Midi. 

BISCUITERIE DE MONTMARTRE

Montmartre er en stor høyde i Paris nord, der hvor kirken Sacré-Cœur ligger. Montmartre sin unike arkitektur, smale gater med lokale artister og kunstnere.

Biscuiterie de Montmartre tar arven til den franske fine kjeksbakeri på alvor. Dypt knyttet til søket etter "smakfull eleganse". Fra kvalitetsmakroner til shortbread kjeks, et lekent, kreativt og smakfullt univers.