Poznan 

VM Konditori

Nok en gang var jeg så heldig å fikk lov og være trener for Norge til VM i Konditori. Vibeke Anderssen hadde vunnet NM i konditori og skulle representere Norge VM i Polen, nærmere bestemt Poznan. Vi hadde trenet i mange måneder og var klare til kamp. Vi hadde fått med oss en heia gjeng, så vi leide en buss og kjørte til Poznan. Det var 24 land med og vi klarte en 13 plass som vi var veldig fornøyd med. 

Vi var heldig å fikk besøke to fine konditorier når vi hadde litt fri, Gruszecki Konditori og Kandulski Konditori.

Gruszecki konditorier og kafeer er en familiebedrift. Grunnleggeren av selskapet for over 40 år siden var Edward Gruszecki, som kona Wanda nå er datteren Renata og sønnen Jarosław også med.
I dag er familiebedriften Gruszecki en stor bedrift som har et nettverk av kommersielle lokaler i Poznań og Kołobrzeg. Selskapets spesialitet er utmerkede kaker, som – som er en sjeldenhet i dag – er blottet for kjemiske tilsetningsstoffer og konserveringsmidler.

Cukiernia Kandulski Konditori er familiebedrift med lokaler i Poznań, men også flere steder i Polen og andre land som Baranów, Kościan, Śrem, Piła og til og med i Berlin. Cukiernia Kandulskier trofaste mot tradisjonen, og derfor lages søtsaker fra kun av høykvalitetsprodukter og basert på velprøvde oppskrifter men god smak og iøynefallende moderne dekorasjoner.

Poznan ligger på veien mellom Paris og Moskva som strekker seg gjennom hele kontinentet. Der arrangeres det hvert år store varemesser og utstillinger på både nasjolant og internasjonalt nivå. Den mest kjente er byggevare messen "Budma". Øya Ostrow Tomski med sin domkirke er den elste delen av Poznan, den første kirken ble bygg der i år 968.